Ιστορικό του Τμήματος Αναρρίχησης

Από τις πρώτες πόλεις στη χώρα μας, η Σιάτιστα ευτύχησε να έχει από πολύ νωρίς, από το 1992, εσωτερική πίστα αναρρίχησης. Η πίστα κατασκευάστηκε από τον Ορειβατικό την άνοιξη του 1992 στο κλειστό  Γυμναστήριο του Τραμπαντζείου Γυμνασίου – Λυκείου Σιάτιστας. Πολλοί νέοι της πόλης μας γνωρίστηκαν και αγάπησαν το άθλημα αυτό κι έφεραν σε πανελλήνιους και βαλκανικούς αγώνες, πολλές διακρίσεις, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την γενέτηρά τους.  Δεύτερη βοηθητική πίστα τύπου βράχου, κατασκευάσθηκε στον ίδιο χώρο με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ, τον Οκτώβριο του 2017.

Με δωρεές Σιατιστινών ευεργετών αλλά και με την ενίσχυση του Δήμου Βοΐου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γίνεται προμήθεια αναρριχητικού υλικού όπως στρώματα ασφαλείας, παπούτσια, σχοινιά, μποντριέ και άλλ.

Υπάρχει σχεδιασμός και δέσμευση ποσού από τη ΣΑΤΑ για την κατασκευή εξωτερικής πίστας αναρρίχησης boulder.

Στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία νέας πίστας αναρρίχησης, υψηλών προδιαγραφών,  στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.

Οι προπονήσεις των αθλητών του αναρριχητικού τμήματος, γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ώρες 8:00μμ -10:00μμ. Υπάρχει ελάχιστη συνδρομή της τάξεως των πέντε (5) ευρώ ανά αθλητή για την κάλυψη κάποιων λειτουργικών εξόδων.

Πρωτεργάτης προπονητής υπήρξε ο καθηγητής φυσικής αγωγής Αθανάσιος  Χατζηζήσης, ο οποίος προσέφερε επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Σήμερα προπονητής της ομάδας είναι ο μαθητής του, Ιωάννης Τσιαούσης ο οποίος επίσης αμισθί ασκεί τους αθλητές μας, ο αριθμών των οποίων σήμερα φτάνουν τους σαράντα περίπου.